Forslag om uledsagede flytningebørn stilles nu sammen med Det Radikale Venstre

Kommunalbestyrelsesmedlem David M. Zepernick, rådmand Lone Loklindt, kommunalbestyrelsesmedlem Ruben Kidde, rådmand Thyge Enevoldsen og kommunalbestyrelsesmedlem Daniel Panduro og Mette B. Larsen foreslår, at Frederiksberg melder sig klar til at modtage mindst 10 uledsagede flygtningebørn fra Moria-lejren.

Det Radikale Venstre og Enhedslisten på Frederiksberg foreslår derfor, at Frederiksbergs borgmester skriver til regeringen og offentligt tilkendegiver, at vi på Frederiksberg i lyset af den overhængende humanitære katastrofe efter branden i Moria-lejren på Lesbos er villig til at modtage mindst 10 uledsagede flygtningebørn fra og omkring Moria-lejren – meget gerne som kvoteflygtninge.

Regeringen har forpligtet sig på at tage 500 FN kvoteflygtninge i det forståelsespapir, som de har indgået med de tre støttepartier. Regeringen har sagt, at den vil hjælpe 200
kvoteflygtninge fra Rwanda. Det efterlader en manko på 300. Frederiksberg har gode
forudsætninger for at hjælpe, og vi bør med en fremstrakt hånd tilskynde til, at regeringen
indvilliger i at modtage 300 af de mere end 5.500 uledsagede flygtningebørn, der lever under horrible forhold på Lesbos, hvor de efter nedbrændingen af lejren er helt ekstremt udsatte for overgreb og potentiel menneskehandel.

Flere kommuner, deriblandt København, har tilkendegivet, at de er klar til at hjælpe.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/live-seneste-nyt-fra-ind-og-udland En borgergruppe på Frederiksberg har tager initiativ til en underskriftsindsamling med samme
sigte. https://www.skrivunder.net/evakuer_bornene_fra_moria_-_og_de_graske_lejre”.

Forslaget blev på kommunalbestyrelsens møde sendt til udvalgsbehandling børneudvalget.